Kalender reglement

Met een woordje uitleg bij het rittenschema (kalender)

1: De CLUBKAMPIOENEN
Naast onze clubkampioen zondag ritten, (zie punt 2) worden de eerste 5 op data van 31/10 van het VBR kampioenschap ‘Supercyclist’ extra in de bloemen gezet. De WT Supercyclist is een jaar rangschikking van de VWB, te volgen op de hun website.
NIEUW: De eerste 5 plaatsen in beide kampioenschappen worden vergoed a rato van 70€ voor de kampioen 60, 50, 40 en 30€ voor de 2de tot en met de 5de.
Bij de uitreiking van alle prijzen is de aanwezigheid op het kampioensfeest vereist.

2: Clubkampioen zondagritten: per effectief gereden rit van de kalender wordt er 1 punt toegekend, en aan de eigen VBR ritten en de tweedaagse 2 punten. De aanwezigheid wordt via de QR-code ingelezen, en wordt later digitaal verwerkt op de website.

Het lid met de meeste punten mag zich op het einde van het seizoen clubkampioen noemen. Bij gelijkheid van punten inclusief de ingezette jokers (zie punt 2), zijn voor het aanduiden van de eventuele kampioen de zondag ritten doorslaggevend t.o.v. de jokerritten.

 

3: De drie te verdienen jokers op onze zaterdag ritten; elk jaar organiseren we als club op de eerste zaterdag van van juni, juli en augustus onze zaterdagse jokerritten (bij regen of slecht weer wordt de rit de volgende zaterdag gefietst) elke deelnemer krijgt een joker met de waarde van 1 punt (max 3). Deze joker kan ingezet worden na een gemiste rit op zondag. Deze joker kan niet ingeruild worden voor onze eigen organisaties, uitgezonderd voor de midweek VBR organisatie in augustus.(2 punten dus 2 jokers).
Het inzetten van de jokers gebeurt automatisch door onze webmaster.

4: Naast het uitreiken van boven vermelde prijzen aan de laureaten: gaan we ook weer dit jaar de behaalde punten vergoeden. Per behaald punt valt er 0.50 € te verdienen.

Die verworven eindsom wordt dan in mindering gebracht van de kostprijs van de maaltijd op onze Kampioenenviering in november (zie kalender). Dit betekent dat, wie regelmatig meefietst op zondag, de deelnameprijs van de feestavond aanzienlijk zal zien verminderen.
Het behaalde puntenaantal en saldo per lid kan steeds terug gevonden worden op de website, onder “klassement”.

 

5: Bij regen of barre weersomstandigheden; Er moeten minstens 8 leden vertrekken en de rit vollledig uitrijden: anders is het een regendag en in dit geval telt deze rit dan niet meer mee voor het klassement en de vergoeding, ook al rijden sommige leden dan toch die dag.

 

STARTUUR en STARTPLAATS VOOR DE ZONDAGRITTEN: Sporthal Ridefort, RUDDERVOORDE

  • Maart: 09u00, zonder pitstop onderweg.
  • April, mei, juni, juli, augustus en september: 08u30, met mogelijke pitstop onderweg.
  • VBR ritten: starten vanuit Taverne KINGSLAND Waardamme.
  • Alle ritten van de kalender worden in de CLUBUITRUSTING gereden.
  • Het verkeersreglement moet te allen tijde gevolgd worden.
  • Een valhelm dragen is verplicht bij alle kalender ritten.